Isolatie Geldrop

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Geldrop? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van enkele acties als isolatie van muren of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website tref je diverse informatie over isolatie Geldrop. Dit kan gaan om topics als de binnengevel isoleren en K-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-geldrop-5660

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • U stoot minder CO2 uit
 • Weinig geluid in de woning
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcode5660
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna ontdek jij de populairste stappen om een woning in Geldrop te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Geldrop is betaalbaar (ongeveer € 790 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten liggen rond €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 p/jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Geldrop kost om en nabij de €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Hiermee bespaar je ong. €790 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we nog enkele alternatieve oplossingen. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Geldrop (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of een duurzame samenleving? Woning Geldrop isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2300 m3. De besparing komt neer op €1325 per 12 maanden. Hierna berekenen we de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Geldrop. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4350)
€745
(€6450)
€930
(€8350)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€235
(€2250)
€375
(€3550)
Spouwmuur€350
(€1025)
€640
(€2700)
€930
(€3125)
HR++ glas€205
(€2550)
€295
(€3625)
€365
(€4575)
isolatie geldrop 5660

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

FAQ voor de isolatiespecialist in Geldrop?

Waarom mijn woning in Geldrop isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3000 en dat bespaart tot €205 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende activiteiten als isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze website check je nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Hubo, Praxis, Multimate, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: is erg brandbaar

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Geldrop-Mierlo

Via een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 25 procent van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Geldrop een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.geldrop-mierlo.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Geldrop-Mierlo
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Geldrop. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Geldrop wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Geldrop voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Geldrop. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een warm en comfortabel huis en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen