Isolatie Eindhoven

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Eindhoven? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties zoals dubbel glas of schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Onderstaand lees je handige informatie over isolatie Eindhoven. Je kunt denken aan topics als dubbel glas en subsidie Isolatie april 2024. Direct aan de slag? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-eindhoven-5600

 • Interessante terugverdientijd
 • Een prettig binnenklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Reductie geluid
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEindhoven
Postcode5600
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2760 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina achterhaal jij de meest interessante onderdelen om jouw woning in Eindhoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Eindhoven is aantrekkelijk (om en nabij de € 980 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €200 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn gemiddeld €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Eindhoven kost om en nabij de €5700. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1120. De potentiële besparing ligt op €820 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Dit levert op zo’n €880 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we nog enkele rendabele vormen. Hieronder bediscussiëren we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Eindhoven (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en een bewuste gemeenschap? Woning Eindhoven isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2550 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 per jaar. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de uiteindelijke kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Eindhoven. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3600)
€735
(€7100)
€1020
(€9300)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€295
(€2400)
€375
(€3450)
Spouwmuur€290
(€850)
€550
(€2775)
€815
(€3425)
HR++ glas€215
(€1950)
€260
(€3225)
€440
(€5200)
isolatie eindhoven 5600

Professionele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Eindhoven?

Waarom mijn woning in Eindhoven isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Essent of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3350 en besparen tot €230 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hieronder vind je praktische info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Hornbach, Multimate, Karwei, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Eindhoven

Door een subsidie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 15 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Eindhoven een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.eindhoven.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eindhoven
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Eindhoven. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Eindhoven wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn dubbel glas, gammele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Eindhoven voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Eindhoven. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een prettig binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen