Isolatie Mierlo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Mierlo? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een investering zoals spouwmuurisolatie en verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze pagina komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Mierlo. We zoomen in op vraagstukken over isolatie van deuren en spouwanker. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-mierlo-5731

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Minder vervuiling
 • Minder last van ongedierte
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcode5731
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand achterhaal je de meest interessante werkzaamheden om een woning in Mierlo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Mierlo is interessant (vanaf plusminus € 760 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €195 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven fluctueren rond de €1600 en het rendement ligt op zo’n €210 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Mierlo kost plusminus €4500. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1090. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Het rendement is grofweg €970 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zien we allerlei populaire mogelijkheden. In het volgende overzicht vermelden we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Mierlo (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende samenleving? Woning Mierlo isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2700 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal bekijk je de verwachte kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Mierlo. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3650)
€665
(€5250)
€1150
(€8350)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€280
(€2400)
€365
(€3500)
Spouwmuur€230
(€1450)
€600
(€2125)
€780
(€3525)
HR++ glas€190
(€2100)
€285
(€3250)
€390
(€5050)
isolatie mierlo 5731

Plaatsen in de regio:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Mierlo?

Waarom mijn woning in Mierlo isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Eneco en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3425 en dat levert gemiddeld op €240 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina ontdek je praktische info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Praxis, Karwei, Multimate, Gamma, Hornbach, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Geldrop-Mierlo

Met hulp van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 20% van de kosten mag je terugvorderen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Mierlo een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.geldrop-mierlo.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Geldrop-Mierlo
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Mierlo. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Mierlo wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Mierlo voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Mierlo. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een optimaal leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen