Isolatie Raamsdonksveer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Raamsdonksveer? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals binnenmuren isoleren of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hieronder tref je uitgebreide informatie over isolatie Raamsdonksveer. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals dakisolatie en steenwol. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-raamsdonksveer-4941

 • Besparen op energienota
 • Een gezond klimaat in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode4941
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl zie je de populairste werkzaamheden om jullie woning in Raamsdonksveer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Raamsdonksveer is financieel toegankelijk (ongeveer € 740 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €295 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn ongeveer €1825 en het rendement ligt op zo’n €225 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Raamsdonksveer kost +/- €5750. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1210. De besparing loopt op tot €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11300. Hiermee bespaar je pakweg €820, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens kennen we nog een aantal vaak toegepaste mogelijkheden. Hierna vermelden we de populairste opties.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Raamsdonksveer (april 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en uiteraard een bewuste gemeenschap? Woning Raamsdonksveer isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 p/jaar. Onderstaand berekenen we de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Raamsdonksveer. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4350)
€835
(€5150)
€1240
(€8850)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€290
(€2200)
€340
(€3300)
Spouwmuur€300
(€1025)
€550
(€2450)
€845
(€3100)
HR++ glas€205
(€2675)
€340
(€4125)
€440
(€5000)
isolatie raamsdonksveer 4941

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

FAQ voor de isolatiespecialist in Raamsdonksveer?

Waarom mijn woning in Raamsdonksveer isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier als Eneco of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3150, dat betekent een winst van 285 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze pagina check je een handig overzicht van veel gebruikte types. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Multimate, Hubo, Praxis, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Geertruidenberg

Mede door subsidies wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15% van de kosten kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Raamsdonksveer een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.geertruidenberg.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Geertruidenberg
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Raamsdonksveer. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Raamsdonksveer wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Raamsdonksveer voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Raamsdonksveer. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangename leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen