Isolatie Raamsdonk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Raamsdonk? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een investering als isolatie van platte dak en naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze website ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Raamsdonk. Denk aan zaken als verwarmingsbuizen isoleren en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-raamsdonk-5165

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Meer controle in de woning
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Interessante energiebespaarlening
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode5165
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop ontdek je de meest populaire manieren om je woning in Raamsdonk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Raamsdonk is goedkoop (vanaf plusminus € 730 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €295 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De prijzen variëren rond €1675 en het resultaat is zo’n €285 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Raamsdonk kost om en nabij de €5500. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Het rendement is al snel €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Het voordeel is grofweg €950 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er nog een aantal aantrekkelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst praten we over de interessantste vormen.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Raamsdonk (februari 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of een energiezuinige maatschappij? Woning Raamsdonk isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 per jaar. Hierna komen we met de gemiddelde kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Raamsdonk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3800)
€675
(€5650)
€1220
(€9150)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€220
(€1850)
€350
(€3100)
Spouwmuur€275
(€1400)
€700
(€2275)
€820
(€3050)
HR++ glas€245
(€2075)
€310
(€3725)
€355
(€5125)
isolatie raamsdonk 5165

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Raamsdonk?

Waarom mijn woning in Raamsdonk isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Eneco of Oxxio, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een prettig klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125, dat betekent een winst van 305 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse klussen zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze pagina ontdek je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Multimate, Praxis, Formido, Gamma, Karwei. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Geertruidenberg

Via (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 20% van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Raamsdonk een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.geertruidenberg.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Geertruidenberg
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Raamsdonk. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Raamsdonk wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, oude muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Raamsdonk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Raamsdonk. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen