Isolatie Doornspijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Doornspijk? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. dakisolatie en deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina komen we met belangrijke informatie over isolatie Doornspijk. Je leest uitvoerig over zaken als de vloer isoleren en subsidie Isolatie juli 2024. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-doornspijk-8085

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een optimaal leefklimaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Weinig geluid in de woning
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode8085
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna check je de meest toegepaste manieren om jouw woning in Doornspijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Doornspijk is aantrekkelijk (vanaf € 760 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €265 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De kosten variëren rond €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €220 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Doornspijk kost je zo’n €5200. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12400. Het voordeel is zo’n €920 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we meerdere rendabele werkzaamheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Doornspijk (juli 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een duurzame toekomst? Woning Doornspijk isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2800 m3. De besparing komt neer op €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website tref je de kosten (bij benadering) zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Doornspijk. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3250)
€865
(€4700)
€960
(€8100)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€175
(€1600)
€370
(€3200)
Spouwmuur€290
(€1175)
€630
(€2450)
€935
(€3050)
HR++ glas€245
(€2925)
€290
(€3275)
€395
(€4850)
isolatie doornspijk 8085

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Doornspijk?

Waarom mijn woning in Doornspijk isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Energiedirect en Qurrent, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425 en besparen tot €335 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande activiteiten zoals isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je praktische info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Formido, Karwei, Praxis, Multimate, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Elburg

Door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 15 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Doornspijk een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.elburg.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Elburg
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Doornspijk. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Op basis van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Doornspijk wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn enkel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Doornspijk voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Doornspijk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen