Isolatie t Harde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in t Harde? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren of radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je waardevolle informatie over isolatie t Harde. Je komt meer te weten over vraagstukken over dakkapel isoleren en schijntocht. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-t-harde-8084

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een aangename leefomgeving
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Ook geluidswerend
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode8084
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf check je de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in t Harde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in t Harde is interessant beginnend bij € 870 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €210 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De kosten liggen rond €1950 en het resultaat is zo’n €275 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in t Harde kost gemiddeld €5750. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. De potentiële besparing ligt op €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12100. Dit levert op zo’n €850 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast kennen we meerdere interessante oplossingen. Hieronder praten we over de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in t Harde (februari 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en tegelijk een energiebewuste samenleving? Woning t Harde isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2800 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 (jaarlijks). Hierna calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in t Harde. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4100)
€815
(€6350)
€1060
(€9650)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€255
(€1650)
€380
(€3000)
Spouwmuur€390
(€800)
€480
(€2575)
€890
(€3350)
HR++ glas€205
(€2175)
€305
(€3575)
€390
(€4475)
isolatie t-harde 8084

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Meer weten over de isolatiespecialist in t Harde?

Waarom mijn woning in t Harde isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Budget Energie en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3125 en dat bespaart tot €200, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Vandaar ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze website tref je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Karwei, Hubo, Praxis, Multimate. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Elburg

Door subsidies wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 20 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in t Harde extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.elburg.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Elburg
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in t Harde. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan t Harde wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in t Harde voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in t Harde. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen