Isolatie Swifterbant

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Swifterbant? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een isolatiemaatregel als vloerisolatie en tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina vind je handige informatie over isolatie Swifterbant. We staan stil bij zaken als isolatie van verwarmingsbuizen en thermische bruggen. Meteen besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-swifterbant-8255

 • Lagere maandlasten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Kan snel aangebracht worden
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode8255
Netnummer0321 (+31321)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand lees jij de interessantste acties om jouw woning in Swifterbant te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Swifterbant is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 920 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €235 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn ongeveer €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €280 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Swifterbant kost om en nabij de €5550. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1200. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11400. Hiermee bespaar je plusminus €760 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verscheidene interessante werkzaamheden. Hierna benoemen we de meest toegepaste vormen.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Swifterbant (april 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijk een duurzame samenleving? Woning Swifterbant isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 per jaar. Hierna bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Swifterbant. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3300)
€795
(€5950)
€1050
(€9350)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€265
(€2050)
€305
(€2750)
Spouwmuur€240
(€875)
€500
(€1950)
€925
(€3450)
HR++ glas€240
(€2325)
€325
(€3675)
€445
(€5000)
isolatie swifterbant 8255

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Swifterbant?

Waarom mijn woning in Swifterbant isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij als Energiedirect of Qurrent, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3625 en dat levert gemiddeld op €305 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hierna check je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Hubo, Gamma, Multimate, Karwei, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Dronten

Door (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Swifterbant een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dronten.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Dronten
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Swifterbant. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door ons stappenplan kom je met een isolatieplan Swifterbant wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Swifterbant voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Swifterbant. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen