Isolatie Biddinghuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Biddinghuizen? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals de zolder isoleren en isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand bekijk je bruikbare informatie over isolatie Biddinghuizen. We staan stil bij vraagstukken over kieren dichten en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-biddinghuizen-8256

 • Veel geld besparen
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode8256
Netnummer0321 (+31321)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna check je de meest rendabele methodes om je woning in Biddinghuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Biddinghuizen is goed te betalen beginnend bij € 980 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €285 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn zo’n €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €190 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, chips, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Biddinghuizen kost doorgaans €4450. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. De winst is zo’n €830 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we allerlei vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Biddinghuizen (april 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en tegelijk een groenere maatschappij? Woning Biddinghuizen isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. Dat is dus al gauw €1025 per jaar. Op deze pagina komen we met de verwachte kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Biddinghuizen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4100)
€855
(€4900)
€1210
(€9800)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€180
(€2200)
€350
(€2950)
Spouwmuur€340
(€1550)
€500
(€2550)
€890
(€3075)
HR++ glas€215
(€2650)
€275
(€3100)
€415
(€4750)
isolatie biddinghuizen 8256

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Biddinghuizen?

Waarom mijn woning in Biddinghuizen isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Verder geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725 en dat levert gemiddeld op €310 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige acties als isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Onderstaand vind je een samenvatting van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hornbach, Karwei, Formido, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dronten

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 20 procent van de onkosten krijg je weer terug.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Biddinghuizen een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dronten.nl voor de status in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dronten
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Biddinghuizen. Bekijk ook eens Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met behulp van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Biddinghuizen wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Biddinghuizen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Biddinghuizen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen