Isolatie Huisduinen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Huisduinen? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een aantal stappen als bijv. de zolder isoleren of isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website ontdek je handige informatie over isolatie Huisduinen. Je komt meer te weten over items als isolatie van de spouwmuur en de groene lening. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-huisduinen-1789

 • Forse besparing mogelijk
 • Controle over de temperatuur
 • Kies voor duurzame warmte
 • Buitengeluid absorberen
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1789
Netnummer0223 (+31223)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand achterhaal je de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Huisduinen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Huisduinen is goed te betalen beginnend bij € 960 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De prijzen fluctueren rond de €1925 en het bespaart circa €265 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Huisduinen kost je zo’n €5900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12600. Het voordeel is om en nabij €960 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er nog een aantal mogelijke oplossingen. In het gedeelte hierna praten we over de populairste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Huisduinen (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en uiteraard een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Huisduinen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. De besparing komt neer op €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de verwachte kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Huisduinen. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3300)
€685
(€5850)
€1080
(€8150)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€185
(€2600)
€345
(€3400)
Spouwmuur€300
(€1450)
€630
(€2375)
€945
(€3425)
HR++ glas€215
(€2300)
€265
(€3825)
€405
(€5325)
isolatie huisduinen 1789

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Vragen voor een isolatiespecialist in Huisduinen?

Waarom mijn woning in Huisduinen isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €345 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaal je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote acties zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze website ontdek je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Te koop bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Gamma, Multimate, Hubo, Formido. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Den Helder

Via subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 25% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Huisduinen extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.denhelder.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Den Helder
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Huisduinen. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met behulp van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Huisduinen wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Huisduinen voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Huisduinen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een gezond leefklimaat en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen