Isolatie Julianadorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Julianadorp? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren en radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze pagina vind je nuttige informatie over isolatie Julianadorp. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals je spouwmuur isoleren en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-julianadorp-1788

 • Lagere stookkosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Minder uitstoot van CO2
 • Reductie geluid
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1788
Netnummer0223 (+31223)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje ontdek je de populairste manieren om een woning in Julianadorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Julianadorp is voordeling (plusminus € 740 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €275 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn zo’n €2000 en je bespaart al snel €280, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Julianadorp kost gemiddeld €4700. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1030. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11800. Daarmee bespaar je ong. €880 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we nog meer rendabele opties. In de volgende paragraaf benoemen we de meest populaire opties.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Julianadorp (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en natuurlijk een bewuste samenleving? Woning Julianadorp isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2950 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 per 12 maanden. Hierna bekijk je de totale prijs zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Julianadorp. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3450)
€795
(€5550)
€1150
(€9650)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€260
(€2450)
€370
(€2850)
Spouwmuur€260
(€1725)
€710
(€2275)
€950
(€3675)
HR++ glas€250
(€2275)
€290
(€3925)
€400
(€4575)
isolatie julianadorp 1788

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

FAQ voor de isolatiespecialist in Julianadorp?

Waarom mijn woning in Julianadorp isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Delta of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3725, waarbij u een besparing realiseert van €315, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige klussen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze pagina check je nuttige informatie over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Karwei, Formido, Praxis, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Den Helder

Door subsidies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Julianadorp een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.denhelder.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Den Helder
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Julianadorp. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Julianadorp wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Julianadorp voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Julianadorp. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettig leefklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal de gezondheid. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen