Isolatie Nieuwleusen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Nieuwleusen? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een investering als isolatie van de gevel en radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze website check je diverse informatie over isolatie Nieuwleusen. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals tochtprofielen en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-nieuwleusen-7711

 • Snelle terugverdientijd
 • Een gezond wooncomfort
 • Draag bij aan een milieu
 • Ook geluidsdicht
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode7711
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina achterhaal jij de meest interessante methodes om jullie woning in Nieuwleusen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nieuwleusen kan zeer goedkoop (rond de € 740 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €270 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn gemiddeld €1800 en de besparing loopt op tot €250 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Nieuwleusen kost +/- €4500. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1060. De besparing loopt op tot €890 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Het rendement is om en nabij €990, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens noemen we meerdere populaire werkzaamheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Nieuwleusen (februari 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Nieuwleusen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 per jaar. Op deze pagina kijken we naar de hoogte van de investering in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuwleusen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3850)
€735
(€4700)
€1200
(€8500)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€210
(€2300)
€365
(€3300)
Spouwmuur€355
(€1375)
€690
(€2200)
€875
(€3075)
HR++ glas€215
(€2675)
€295
(€4075)
€360
(€5225)
isolatie nieuwleusen 7711

Professionele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Nieuwleusen?

Waarom mijn woning in Nieuwleusen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3175 en besparen tot €240, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hubo, Praxis, Gamma, Multimate, Karwei, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dalfsen

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 20% van de factuur kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Nieuwleusen een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dalfsen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dalfsen
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nieuwleusen. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nieuwleusen wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Middels een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nieuwleusen voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Nieuwleusen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een optimale leefomgeving en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen