Isolatie Lemelerveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Lemelerveld? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van enkele acties als de buitengevel isoleren of deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder bekijk je belangrijke informatie over isolatie Lemelerveld. We staan stil bij items als isolatie van de buitengevel en verschillende materialen. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-lemelerveld-8151

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Aangenamer wonen
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Kan snel aangebracht worden
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode8151
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje tref jij de meest rendabele manieren om jullie woning in Lemelerveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lemelerveld is betaalbaar (al vanaf +/- € 730 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per 12 maanden (prijzen september 2023).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1600 en het rendement ligt op zo’n €270 p/jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lemelerveld kost om en nabij de €5000. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Daarmee bespaar je zo’n €940 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we diverse vaak toegepaste vormen. In onderstaande tekst beschrijven we de populairste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Lemelerveld (september 2023)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Woning Lemelerveld isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. De besparing komt neer op €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder calculeren we de verwachte kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Lemelerveld. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3400)
€725
(€6650)
€1000
(€8500)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€200
(€2400)
€330
(€2700)
Spouwmuur€390
(€1500)
€610
(€2200)
€890
(€3675)
HR++ glas€195
(€2700)
€285
(€3625)
€390
(€4500)
isolatie lemelerveld 8151

Erkende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

FAQ voor de isolatiespecialist in Lemelerveld?

Waarom mijn woning in Lemelerveld isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600 en besparen tot €290 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Onderstaand check je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Praxis, Formido, Gamma, Karwei. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dalfsen

Dankzij een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 20% van de offerte mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Lemelerveld een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dalfsen.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dalfsen
Het is evident: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Lemelerveld. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Lemelerveld wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Lemelerveld voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Lemelerveld. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een prettig leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen