Isolatie Numansdorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Numansdorp? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren of dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je diverse informatie over isolatie Numansdorp. Dit kan gaan om zaken als HR++ glas en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-numansdorp-3281

 • Flinke besparing
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Minder geluid van buiten
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteCromstrijen
Postcode3281
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop achterhaal jij de meest populaire onderdelen om een woning in Numansdorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Numansdorp kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 960 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €290 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn ongeveer €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €265, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Numansdorp kost ongeveer €4500. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. Daarmee bespaar je pakweg €750 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook kennen we nog meer rendabele uitvoeringen. Hieronder bediscussiëren we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Numansdorp (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of een duurzame toekomst? Woning Numansdorp isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2725 m3. Dat komt neer op €1150 op jaarbasis. Op deze pagina vind je de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Numansdorp. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4000)
€845
(€6950)
€1070
(€9850)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€275
(€1800)
€350
(€2800)
Spouwmuur€340
(€1100)
€440
(€2550)
€920
(€3300)
HR++ glas€220
(€2900)
€310
(€3975)
€380
(€5150)
isolatie numansdorp 3281

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Numansdorp?

Waarom mijn woning in Numansdorp isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier als Eneco of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3725, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige investeringen als gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze website komen we met kort & bondige info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Hubo, Formido, Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Cromstrijen

Door opties voor subsidie wordt woningisolatie nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 15% van de kosten kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Numansdorp een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.cromstrijen.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Cromstrijen
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Numansdorp. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Dankzij ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Numansdorp wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om enkel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Numansdorp voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Numansdorp. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en flink lagere energiekosten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen