Isolatie Klaaswaal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Klaaswaal? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je handige informatie over isolatie Klaaswaal. We gaan aan de slag met items als isolatie van de vloer en houtwol isolatie. Meteen besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-klaaswaal-3286

 • Een structureel lagere energierekening
 • Einde van vochtproblemen
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Minder last van lawaai van straat
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieZuid-Holland
GemeenteCromstrijen
Postcode3286
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest toegepaste acties om jouw woning in Klaaswaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Klaaswaal is aantrekkelijk (al vanaf € 990 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €185 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten liggen rond €1975 en de besparing loopt op tot €205 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Klaaswaal kost doorgaans €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1140. De potentiële besparing ligt op €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Hiermee bespaar je ongeveer €960 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens bestaan er allerlei interessante opties. In het gedeelte hierna behandelen we de meest interessante vormen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Klaaswaal (juli 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en ook een energiezuinige samenleving? Woning Klaaswaal isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1000 per jaar. Op deze website ontdek je de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Klaaswaal. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3200)
€795
(€5000)
€1220
(€9400)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€265
(€2300)
€340
(€3000)
Spouwmuur€260
(€1100)
€430
(€2450)
€820
(€3650)
HR++ glas€230
(€2925)
€300
(€4100)
€380
(€5400)
isolatie klaaswaal 3286

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

FAQ voor de isolatiespecialist in Klaaswaal?

Waarom mijn woning in Klaaswaal isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier als Energiedirect en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3700, waarbij u een besparing realiseert van €215 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hieronder lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Hubo, Formido, Karwei, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Cromstrijen

Dankzij opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 15% van de factuur zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Klaaswaal een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.cromstrijen.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Cromstrijen
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Klaaswaal. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Klaaswaal wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Klaaswaal voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Klaaswaal. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een gezond wooncomfort en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen