Isolatie Eemdijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Eemdijk? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld je dak isoleren of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna lees je waardevolle informatie over isolatie Eemdijk. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals isolatie binnenkant gevel en stappenplan woningisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-eemdijk-3754

 • Investering snel terugverdiend
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Weinig last van geluid
 • Beter energielabel

ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3754
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand lees jij de meest toegepaste manieren om een woning in Eemdijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Eemdijk is betaalbaar (vanaf € 730 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €205 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De kosten liggen rond €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Eemdijk kost gemiddeld €5050. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. De besparing loopt op tot €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Dit levert op ong. €910 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we verschillende populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Eemdijk (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Woning Eemdijk isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2900 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 per jaar. Hieronder check je de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Eemdijk. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3750)
€885
(€5500)
€930
(€9750)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€200
(€2250)
€370
(€2750)
Spouwmuur€275
(€1450)
€750
(€2750)
€805
(€3375)
HR++ glas€205
(€1950)
€260
(€3925)
€435
(€4950)
isolatie eemdijk 3754

Populaire Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Eemdijk?

Waarom mijn woning in Eemdijk isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als Essent en Nuon, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150 en geeft een besparing van €280 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Daardoor achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hierna vind je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hubo, Multimate, Gamma, Formido, Karwei, Praxis. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bunschoten

Mede door (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Eemdijk een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bunschoten.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bunschoten
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Eemdijk. Andere opties zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met behulp van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Eemdijk wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Eemdijk voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Eemdijk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen