Isolatie Bunschoten-Spakenburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bunschoten-Spakenburg? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie of isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand tref je handige informatie over isolatie Bunschoten-Spakenburg. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als radiatorfolie en koudeval. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-bunschoten-spakenburg-3751

 • Hoog rendement
 • Aangenamer wonen
 • Groene investering
 • Een warmere én stillere woning
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3751
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Hierna tref jij de meest interessante acties om je woning in Bunschoten-Spakenburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bunschoten-Spakenburg is financieel toegankelijk beginnend bij € 750 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €285 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn gemiddeld €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €285 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, icynene, glaswol, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bunschoten-Spakenburg kost doorgaans €4550. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €990. De potentiële besparing ligt op €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11600. De winst is ong. €960 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we verscheidene populaire vormen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest interessante opties.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bunschoten-Spakenburg (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiezuinige samenleving? Woning Bunschoten-Spakenburg isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2850 m3. Dat komt neer op €1225 per jaar. Hieronder komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Bunschoten-Spakenburg. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3600)
€585
(€7000)
€1240
(€9600)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€205
(€1900)
€365
(€3050)
Spouwmuur€285
(€1125)
€550
(€2075)
€840
(€3475)
HR++ glas€205
(€2775)
€300
(€3475)
€420
(€4825)
isolatie bunschoten-spakenburg 3751

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Meer weten over de isolatiespecialist in Bunschoten-Spakenburg?

Waarom mijn woning in Bunschoten-Spakenburg isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent en Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3750, waarbij u een besparing realiseert van €275 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hierna bekijk je een samenvatting van het huidige assortiment. Te koop bij grotere bouwmarkten als Hubo, Praxis, Hornbach, Multimate, Gamma, Karwei. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bunschoten

Door (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Bunschoten-Spakenburg extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bunschoten.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bunschoten
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Bunschoten-Spakenburg. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Bunschoten-Spakenburg wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Bunschoten-Spakenburg voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Bunschoten-Spakenburg. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren in een optimaal wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen