Isolatie Werkhoven

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Werkhoven? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. enkele acties zoals plat dak isoleren of isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hierna check je belangrijke informatie over isolatie Werkhoven. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als je spouwmuur isoleren en warmtelekken. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-werkhoven-3985

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een prettig wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Beschermt ook tegen brand
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3985
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand bekijk jij de populairste onderdelen om je woning in Werkhoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Werkhoven is betaalbaar beginnend bij € 720 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De onkosten variëren rond €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Werkhoven kost zo’n €4750. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1010. Het voordeel loopt al gauw op tot €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12200. Dit levert op plusminus €850 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens noemen we nog meer populaire werkzaamheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Werkhoven (juni 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en uiteraard een energiebewuste wereld? Woning Werkhoven isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2100 m3. Dat komt neer op €1425 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal tref je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Werkhoven. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4100)
€675
(€5850)
€1110
(€8200)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€290
(€2150)
€390
(€2900)
Spouwmuur€325
(€1125)
€510
(€2125)
€940
(€3375)
HR++ glas€195
(€2500)
€290
(€3175)
€410
(€4900)
isolatie werkhoven 3985

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

FAQ voor de isolatiespecialist in Werkhoven?

Waarom mijn woning in Werkhoven isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Delta en Vandebron, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3000, waarbij u een besparing realiseert van €350 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Daardoor kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse activiteiten als dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze website ontdek je een handig overzicht van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bunnik

Mede door (regionale) subsidies wordt een huis isoleren interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 25% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Werkhoven een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bunnik.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Bunnik
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Werkhoven. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Werkhoven wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Werkhoven voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Werkhoven. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen