Isolatie Odijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Odijk? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren of isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder vind je nuttige informatie over isolatie Odijk. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van buitenmuren en soorten isolatiewaarden. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-odijk-3984

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Weinig last meer van vocht
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Relatief snel te plaatsen
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3984
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop ontdek je de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Odijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Odijk kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 820 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €265 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn gemiddeld €1800 en je bespaart al snel €230 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Odijk kost +/- €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. De winst is plusminus €840 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens bestaan er nog enkele alternatieve vormen. In het gedeelte hierna behandelen we de populairste opties.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Odijk (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en een groenere wereld? Woning Odijk isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2850 m3. De besparing komt neer op €1350 per jaar. Op deze pagina calculeren we de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Odijk. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3050)
€815
(€5350)
€1150
(€8650)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€190
(€2500)
€395
(€3400)
Spouwmuur€330
(€975)
€590
(€2425)
€845
(€3500)
HR++ glas€240
(€2450)
€280
(€3150)
€380
(€4650)
isolatie odijk 3984

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Odijk?

Waarom mijn woning in Odijk isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Delta of NLE, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3850, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo zie je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande projecten zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand lees je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Te koop bij grotere bouwmarkten als Gamma, Karwei, Multimate, Hornbach, Praxis, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Bunnik

Dankzij subsidies wordt woningisolatie nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 15% van de factuur krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Odijk een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bunnik.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bunnik
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Odijk. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Odijk wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Odijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Odijk. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen