Isolatie Hertme

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hertme? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een investering als bijv. je spouwmuur isoleren en verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je belangrijke informatie over isolatie Hertme. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de vliering en condensvorming. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-hertme-7626

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7626
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Verderop tref jij de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Hertme te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hertme is financieel toegankelijk (om en nabij de € 990 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 per jaar (tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten variëren rond €1775 en het bespaart circa €220 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hertme kost +/- €4850. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12900. Hiermee bespaar je zo’n €950 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens bestaan er nog een aantal vaak toegepaste werkzaamheden. Hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hertme (maart 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Woning Hertme isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2375 m3. Dat komt neer op €950 p/jaar. Op deze website ontdek je de totale prijs op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Hertme. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4150)
€765
(€7500)
€1250
(€8850)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€220
(€1550)
€355
(€3000)
Spouwmuur€240
(€1525)
€560
(€2125)
€920
(€3175)
HR++ glas€225
(€2400)
€290
(€3125)
€350
(€4875)
isolatie hertme 7626

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hertme?

Waarom mijn woning in Hertme isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij als Energiedirect of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3525 en dat bespaart tot €340 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke acties als isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hieronder vind je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Karwei, Formido, Hornbach, Praxis, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Borne

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Hertme een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.borne.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Borne
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Hertme. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Hertme wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Onder andere geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Hertme voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Hertme. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezond leefklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen