Isolatie Zenderen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Zenderen? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een investering zoals de garage isoleren of verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl check je nuttige informatie over isolatie Zenderen. We bespreken thema’s als de garage isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-zenderen-7625

 • Een flink lagere energierekening
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Minder last van lawaai van straat
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7625
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand vind je de meest rendabele methodes om je woning in Zenderen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zenderen is voordeling beginnend bij € 740 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €240 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn zo’n €1950 en de winst ligt rond de €195 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Zenderen kost je zo’n €4700. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13000. Het voordeel is ongeveer €750 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er nog een aantal aantrekkelijke alternatieven. Hierna praten we over de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Zenderen (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en ook een energiezuinige gemeenschap? Woning Zenderen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2900 m3. Dat komt neer op €1250 per jaar. Hierna calculeren we de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Zenderen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3750)
€825
(€4800)
€1210
(€8450)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€235
(€1750)
€335
(€2800)
Spouwmuur€305
(€1325)
€530
(€2550)
€810
(€3300)
HR++ glas€240
(€2625)
€315
(€4275)
€435
(€4450)
isolatie zenderen 7625

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Zenderen?

Waarom mijn woning in Zenderen isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €4000 en besparen tot €315 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige maatregelen als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach, Gamma, Multimate. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borne

Met hulp van een subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Zenderen een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.borne.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borne
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Zenderen. Andere opties zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Zenderen wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Zenderen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Zenderen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabel leefklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen