Isolatie Halsteren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Halsteren? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen als buitenmuren isoleren en radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze website tref je diverse informatie over isolatie Halsteren. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals tochtwering en steenwol Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-halsteren-4661

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4661
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand bekijk je de interessantste toepassingen om een woning in Halsteren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Halsteren is goedkoop (gemiddeld zo’n € 720 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven fluctueren rond de €1725 en het bespaart circa €200 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Halsteren kost doorgaans €5750. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Je profiteert van ong. €840 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook onderscheiden we nog meer interessante opties. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest populaire vormen.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Halsteren (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een CO-2 reducerende toekomst? Woning Halsteren isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2575 m3. Dat komt neer op €825 per jaar. Op deze website calculeren we de hoogte van de investering op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Halsteren. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3050)
€585
(€6600)
€920
(€9000)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€275
(€2150)
€305
(€3550)
Spouwmuur€385
(€1175)
€640
(€2150)
€840
(€3050)
HR++ glas€230
(€2400)
€315
(€3450)
€375
(€5150)
isolatie halsteren 4661

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Vragen voor een isolatiespecialist in Halsteren?

Waarom mijn woning in Halsteren isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als Greenchoice of NLE, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3800 en geeft een besparing van €210 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Onderstaand komen we met een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hubo, Karwei, Formido, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bergen op Zoom

Met behulp van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 15% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Halsteren een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bergenopzoom.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bergen op Zoom
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Halsteren. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Via de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Halsteren wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Halsteren voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Halsteren. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een comfortabel wooncomfort en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen