Isolatie Lepelstraat

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Lepelstraat? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren of isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal vind je belangrijke informatie over isolatie Lepelstraat. Bijvoorbeeld items als isolatie van de binnengevel en K-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-lepelstraat-4664

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Dempt het geluid
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4664
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina zie je de meest toegepaste toepassingen om een woning in Lepelstraat te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lepelstraat is goed te betalen (rond de € 820 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €240 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn ongeveer €1750 en de potentiële besparing ligt op €265 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, isolatiechape, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lepelstraat kost plusminus €4950. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12000. De winst is ongeveer €770 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we nog meer populaire opties. In onderstaande tekst benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Lepelstraat (april 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en ook een duurzame gemeenschap? Woning Lepelstraat isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2700 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €925 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna komen we met de totale prijs zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Lepelstraat. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3800)
€775
(€4800)
€1170
(€8500)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€260
(€2500)
€310
(€3450)
Spouwmuur€375
(€875)
€670
(€2350)
€825
(€3200)
HR++ glas€240
(€2125)
€330
(€4200)
€375
(€5050)
isolatie lepelstraat 4664

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Lepelstraat?

Waarom mijn woning in Lepelstraat isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Budget Energie en Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3575 en dat levert gemiddeld op €310 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse werkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl check je meer info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Hubo, Formido, Multimate, Praxis, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Bergen op Zoom

Door te profiteren van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 25% van de kosten kan je terugvorderen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Lepelstraat extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bergenopzoom.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bergen op Zoom
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Lepelstraat. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Lepelstraat wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Lepelstraat voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Lepelstraat. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen bieden sowieso een prettige leefomgeving en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen