Isolatie Maastricht Airport

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Maastricht Airport? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld dubbel glas en isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl check je bruikbare informatie over isolatie Maastricht Airport. We staan stil bij zaken als gevelisolatie en spouwanker. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-maastricht-airport-6199

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Vocht absorberend vermogen
 • Draag bij aan een milieu
 • Maak je huis stiller
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6199
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina check je de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Maastricht Airport te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Maastricht Airport is betaalbaar (vanaf zo’n € 800 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €215 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1800 en je bespaart al snel €255, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Maastricht Airport kost ongeveer €4500. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1170. De besparing loopt op tot €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Daarmee bespaar je ongeveer €930 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er verschillende populaire alternatieven. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Maastricht Airport (april 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Maastricht Airport isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. De besparing komt neer op €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website berekenen we de uiteindelijke kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Maastricht Airport. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4100)
€745
(€6300)
€1020
(€9650)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€175
(€1700)
€325
(€3250)
Spouwmuur€310
(€900)
€740
(€2000)
€935
(€3675)
HR++ glas€210
(€2425)
€290
(€4075)
€435
(€4600)
isolatie maastricht-airport 6199

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Maastricht Airport?

Waarom mijn woning in Maastricht Airport isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Essent of Vandebron, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3400 en dat levert gemiddeld op €285 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze website bekijk je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach, Multimate, Karwei. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Beek

Mede door een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 15% van de kosten mag je terug verwachten.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Maastricht Airport een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentebeek.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Beek
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Maastricht Airport. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Maastricht Airport wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Maastricht Airport voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Maastricht Airport. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen leiden tot een gezond binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen