Isolatie Spaubeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Spaubeek? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een investering als bijv. tussenwanden isoleren of isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder bekijk je waardevolle informatie over isolatie Spaubeek. Je leest uitvoerig over items als kieren dichten en condensvorming. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-spaubeek-6176

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een gezond klimaat in huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Je kunt veel zelf doen
 • Beter energielabel

ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6176
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website check jij de meest populaire manieren om een woning in Spaubeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Spaubeek is interessant (gemiddeld zo’n € 900 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn zo’n €1900 en het resultaat is zo’n €215 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Spaubeek kost plusminus €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13200. Hiermee bespaar je plusminus €850, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we allerlei populaire uitvoeringen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Spaubeek (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en ook een groenere samenleving? Woning Spaubeek isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. De besparing komt neer op €1450 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal ontdek je de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Spaubeek. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3950)
€655
(€4650)
€920
(€9750)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€275
(€2500)
€375
(€2700)
Spouwmuur€325
(€1700)
€670
(€2075)
€905
(€3250)
HR++ glas€225
(€2750)
€335
(€3250)
€360
(€4700)
isolatie spaubeek 6176

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Spaubeek?

Waarom mijn woning in Spaubeek isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als Engie en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3475 en dat bespaart tot €325, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hierna komen we met een handig overzicht van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Multimate, Hubo, Karwei, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Beek

Met behulp van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20% van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Spaubeek een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentebeek.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Beek
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen door te isoleren. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Spaubeek. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Via tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Spaubeek wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, ouderwetse muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Spaubeek voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Spaubeek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen