Isolatie Onderdendam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Onderdendam? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een paar maatregelen zoals binnenmuren isoleren of isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl vind je diverse informatie over isolatie Onderdendam. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van schuine dak en subsidie Isolatie mei 2024. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-onderdendam-9959

 • Besparen op energiekosten
 • Een optimaal wooncomfort
 • Goed bezig voor het milieu
 • Ook geluidsdicht
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieDrenthe
GemeenteBedum
Postcode9959
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand bekijk jij de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Onderdendam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Onderdendam kan zeer goedkoop (om en nabij de € 800 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €280 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De kosten zijn ongeveer €1825 en het resultaat is zo’n €210 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, icynene, glaswol, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Onderdendam kost doorgaans €5550. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. De besparing loopt op tot €690 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12600. Het voordeel is om en nabij €890 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zijn er meerdere rendabele vormen. Hieronder beschrijven we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Onderdendam (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een bewuste samenleving? Woning Onderdendam isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. De besparing komt neer op €1325 op jaarbasis. Hierna berekenen we de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Onderdendam. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3600)
€605
(€6050)
€1110
(€8350)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€220
(€1900)
€330
(€3400)
Spouwmuur€275
(€1275)
€660
(€2200)
€785
(€3500)
HR++ glas€230
(€1825)
€265
(€3050)
€410
(€4750)
isolatie onderdendam 9959

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Onderdendam?

Waarom mijn woning in Onderdendam isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website bekijk je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Hubo, Karwei, Multimate, Gamma, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bedum

Met behulp van een subsidie wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de offerte mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Onderdendam een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bedum.nl voor de status in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bedum
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Onderdendam. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Onderdendam wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Onderdendam voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Onderdendam. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een prettig klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen