Isolatie Zuidwolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Zuidwolde? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een aantal stappen als dubbel glas of warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Zuidwolde. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als schuimstrips en warmtelekken. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-zuidwolde-9785

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Weinig geluid in de woning
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieDrenthe
GemeenteBedum
Postcode9785
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Verderop tref je de meest rendabele methodes om jullie woning in Zuidwolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zuidwolde is interessant (om en nabij de € 790 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De prijzen variëren rond €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €225, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Zuidwolde kost +/- €5450. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. De potentiële besparing ligt op €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €13300. Je profiteert van ong. €970 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we meerdere aantrekkelijke oplossingen. Hierna bespreken we de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Zuidwolde (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en een duurzame maatschappij? Woning Zuidwolde isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2825 m3. Dat komt neer op €1100 (jaarlijks). Op deze pagina bekijk je de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Zuidwolde. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3550)
€775
(€6850)
€1200
(€9900)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€190
(€2550)
€315
(€3250)
Spouwmuur€345
(€1575)
€430
(€2375)
€920
(€3425)
HR++ glas€205
(€2950)
€300
(€4200)
€445
(€4850)
isolatie zuidwolde 9785

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over de isolatiespecialist in Zuidwolde?

Waarom mijn woning in Zuidwolde isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Budget Energie of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3250 en geeft een besparing van €285, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige investeringen als vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Onderstaand ontdek je meer info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo, Formido, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Bedum

Via een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 20% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Zuidwolde een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bedum.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bedum
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Zuidwolde. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Zuidwolde wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zuidwolde voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Zuidwolde. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen