Isolatie Ommel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ommel? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren en tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je diverse informatie over isolatie Ommel. Je kunt denken aan onderwerpen als tochtbanden en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-ommel-5724

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een aangenaam wooncomfort
 • CO2 uitstoot beperken
 • Voor elk budget
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Postcode5724
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een goed energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf vind jij de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Ommel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ommel kan erg voordelig (vanaf € 940 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn gemiddeld €1825 en je bespaart al snel €205 p/jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, dekens, icynene, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ommel kost om en nabij de €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11200. Het rendement is circa €980 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast bestaan er verschillende aantrekkelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst benoemen we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ommel (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste toekomst? Woning Ommel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2625 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de totale kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Ommel. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3450)
€615
(€6400)
€1140
(€8250)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€265
(€2200)
€320
(€2850)
Spouwmuur€345
(€1425)
€520
(€1975)
€860
(€3500)
HR++ glas€195
(€2000)
€300
(€3225)
€440
(€4650)
isolatie ommel 5724

Plaatsen in de buurt:

Populaire Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Ommel?

Waarom mijn woning in Ommel isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier als Greenchoice en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €4000 en dat levert gemiddeld op €235 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende werkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. In de box hieronder tref je praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Formido, Multimate, Hubo, Gamma, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Asten

Met behulp van een subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15% van de tarieven mag je terugvragen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Ommel een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.asten.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Asten
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Ommel. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Ommel wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Ommel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Ommel. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een prettig leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen