Isolatie Best

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Best? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Door middel van enkele acties als plat dak isoleren of isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met diverse informatie over isolatie Best. We gaan aan de slag met vraagstukken over muren isoleren en koudeval. Direct aan de slag? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-best-5681

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een prettig binnenklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Rust en comfort in huis
 • Een hoger energielabel

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBest
Postcode5681
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website bekijk je de aantrekkelijkste acties om je woning in Best te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Best is interessant (plusminus € 980 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn gemiddeld €2000 en de winst ligt rond de €195 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Best kost plusminus €4600. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Het rendement is plusminus €920 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we nog een aantal mogelijke werkzaamheden. Hierna behandelen we de interessantste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Best (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een duurzame wereld? Woning Best isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2500 m3. Dat komt neer op €1350 per jaar. Op isolatierevolutie.nl tref je de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Best. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per maatregel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3100)
€795
(€4750)
€1010
(€9600)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€255
(€1900)
€385
(€3500)
Spouwmuur€350
(€1600)
€440
(€2200)
€780
(€3575)
HR++ glas€235
(€2450)
€280
(€3325)
€415
(€5050)
isolatie best 5681

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Best?

Waarom mijn woning in Best isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Delta of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3525, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze pagina ontdek je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Formido, Gamma, Praxis, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Best

Door opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Best een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentebest.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Best
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Best. Ook interessant is de Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Best wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om enkel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Best voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Best. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen