Isolatie Aadorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Aadorp? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld dubbel glas en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website komen we met nuttige informatie over isolatie Aadorp. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van de bodem en warmtelekken. Meteen besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-aadorp-7611

 • Elke maand besparen op energie
 • Een gezond leefklimaat
 • Duurzame investering
 • Minder storende geluiden
 • Erkende uitvoerders

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7611
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2870 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna lees jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Aadorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Aadorp is aantrekkelijk (ongeveer € 900 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De kosten zijn gemiddeld €1925 en het rendement ligt op zo’n €275 p/jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Aadorp kost zo’n €5650. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1190. De besparing loopt op tot €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12500. Dit levert op pakweg €850 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we nog meer alternatieve uitvoeringen. In het volgende overzicht praten we over de interessantste vormen.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Aadorp (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en een CO-2 reducerende samenleving? Woning Aadorp isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2350 m3. De besparing komt neer op €950 p/jaar. Op deze website berekenen we de totale kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Aadorp. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4100)
€615
(€5200)
€1030
(€9900)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€240
(€2300)
€305
(€3150)
Spouwmuur€305
(€1550)
€750
(€2025)
€820
(€3250)
HR++ glas€200
(€2875)
€290
(€3150)
€380
(€4675)
isolatie aadorp 7611

Interessante Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Aadorp?

Waarom mijn woning in Aadorp isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Greenchoice of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3925 en dat bespaart tot €200 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende projecten zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website check je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Gamma, Multimate, Karwei, Praxis, Hornbach. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Almelo

Door de ondersteuning van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 20% van de offerte mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Aadorp extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.almelo.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Almelo
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Aadorp. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels onderstaande tips kom je met een isolatieplan Aadorp wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn enkel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Aadorp voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Aadorp. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een prettig wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen