Isolatie Bornerbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bornerbroek? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de schuur of naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze pagina check je waardevolle informatie over isolatie Bornerbroek. We bespreken thema’s als warmtereflecterende folie en condensvorming. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-bornerbroek-7627

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Minder CO-2 belasting
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7627
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2870 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website zie je de meest populaire methodes om je woning in Bornerbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bornerbroek is betaalbaar (ongeveer € 780 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €195 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn zo’n €1800 en je bespaart al snel €235 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Bornerbroek kost doorgaans €4600. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11400. Dit levert op circa €810 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we nog meer populaire oplossingen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Bornerbroek (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiezuinige samenleving? Woning Bornerbroek isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2075 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 per 12 maanden. Op deze website kijken we naar de verwachte kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Bornerbroek. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3050)
€745
(€7000)
€1190
(€8700)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€185
(€2650)
€390
(€3450)
Spouwmuur€200
(€800)
€540
(€1950)
€930
(€3000)
HR++ glas€220
(€2500)
€340
(€4150)
€390
(€4575)
isolatie bornerbroek 7627

Bekende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Bornerbroek?

Waarom mijn woning in Bornerbroek isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Energiedirect of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725 en geeft een besparing van €215 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande werkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze website lees je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Karwei, Formido, Hubo, Multimate, Praxis. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Almelo

Door de ondersteuning van subsidies wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 25% van de kosten mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Bornerbroek extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.almelo.nl voor de status in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Almelo
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Bornerbroek. Bekijk ook eens de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door middel van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Bornerbroek wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Bornerbroek voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Bornerbroek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een gezond leefklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen