Isolatie Heerjansdam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Heerjansdam? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Met een paar maatregelen zoals isolatie van de schuur of warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Heerjansdam. Dit kan gaan om topics als verwarmingsbuizen isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-heerjansdam-2995

 • Uitstekend rendement
 • Een prettig wooncomfort
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Weinig geluid in de woning
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZwijndrecht
Postcode2995
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina vind jij de interessantste methodes om jullie woning in Heerjansdam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Heerjansdam is goed te betalen (vanaf zo’n € 780 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €240 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De kosten liggen rond €1925 en het rendement ligt op zo’n €235 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Heerjansdam kost zo’n €4650. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1190. Het rendement is al snel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Het rendement is circa €980 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er meerdere rendabele oplossingen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Heerjansdam (juli 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Woning Heerjansdam isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2950 m3. Dat is dus al gauw €1100 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal check je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Heerjansdam. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4050)
€815
(€4500)
€910
(€9250)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€225
(€1700)
€380
(€3250)
Spouwmuur€300
(€1600)
€480
(€2575)
€785
(€3175)
HR++ glas€215
(€2850)
€290
(€3050)
€425
(€5300)
isolatie heerjansdam 2995

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Heerjansdam?

Waarom mijn woning in Heerjansdam isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij zoals Greenchoice of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825 en geeft een besparing van €265 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. In de box hieronder lees je een samenvatting van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Formido, Hubo, Praxis, Hornbach, Multimate, Karwei. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zwijndrecht

Door een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 20 procent van de factuur mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Heerjansdam een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zwijndrecht.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Zwijndrecht
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Heerjansdam. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Heerjansdam wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld enkel glas, oude muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Heerjansdam voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Heerjansdam. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimaal binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen