Isolatie Gelderswoude

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Gelderswoude? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een paar maatregelen zoals isolatie van de spouwmuur of deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Gelderswoude. Denk aan topics als isolatie van de buitengevel en koudeval. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-gelderswoude-2735

 • Hoog rendement
 • Een aangename leefomgeving
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Voor elk budget
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoeterwoude
Postcode2735
Netnummer079 (+3179)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal correct geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind jij de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Gelderswoude te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gelderswoude is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 970 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De onkosten zijn zo’n €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 p/jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Gelderswoude kost plusminus €5500. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €950. Het rendement is al snel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12300. Daarmee bespaar je ong. €790 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we nog enkele aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Gelderswoude (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een energiezuinige gemeenschap? Woning Gelderswoude isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2200 m3. Dat komt neer op €1250 per jaar. Op isolatierevolutie.nl komen we met de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Gelderswoude. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3250)
€845
(€7200)
€1100
(€9750)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€255
(€1650)
€315
(€3450)
Spouwmuur€250
(€1175)
€650
(€2775)
€910
(€3050)
HR++ glas€190
(€2975)
€330
(€4125)
€435
(€5225)
isolatie gelderswoude 2735

Actuele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

FAQ voor de isolatiespecialist in Gelderswoude?

Waarom mijn woning in Gelderswoude isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Essent of NLE, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3625 en dat bespaart tot €300 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse investeringen als isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Onderstaand bekijk je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Formido, Praxis, Hornbach, Multimate, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Zoeterwoude

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 20 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Gelderswoude een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zoeterwoude.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Zoeterwoude
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Gelderswoude. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Gelderswoude wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om geen HR++ glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Gelderswoude voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Gelderswoude. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen