Isolatie s-Gravenzande

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in s-Gravenzande? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals isolatie van de spouwmuur en verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder ontdek je bruikbare informatie over isolatie s-Gravenzande. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van buitenmuren en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-s-gravenzande-2691

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Meer controle in de woning
 • Een verantwoorde warme woning
 • Ook geluidswerend
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2691
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje vind je de interessantste manieren om je woning in s-Gravenzande te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in s-Gravenzande is interessant (al vanaf € 990 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €200 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De onkosten zijn zo’n €1825 en het rendement ligt op zo’n €275 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in s-Gravenzande kost doorgaans €5400. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1080. De potentiële besparing ligt op €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12900. Hiermee bespaar je pakweg €860, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we diverse rendabele uitvoeringen. In onderstaande tekst vermelden we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in s-Gravenzande (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiebewuste samenleving? Woning s-Gravenzande isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2100 m3. Dat komt neer op €1175 op jaarbasis. Hieronder tref je de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in s-Gravenzande. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3250)
€695
(€5700)
€1250
(€9800)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€245
(€2100)
€335
(€3450)
Spouwmuur€340
(€825)
€740
(€2225)
€925
(€3475)
HR++ glas€240
(€2325)
€305
(€3900)
€430
(€4950)
isolatie s-gravenzande 2691

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

FAQ voor de isolatiespecialist in s-Gravenzande?

Waarom mijn woning in s-Gravenzande isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Essent of Oxxio, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375, waarbij u een besparing realiseert van €280 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide projecten als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. In de box hieronder ontdek je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westland

Door subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20% van de kosten mag je terugvragen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in s-Gravenzande een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewestland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westland
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in s-Gravenzande. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan s-Gravenzande wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in s-Gravenzande voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in s-Gravenzande. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen