Isolatie Monster

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Monster? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een paar maatregelen zoals isolatie van binnenmuren of isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna check je belangrijke informatie over isolatie Monster. Denk aan items als de spouwmuur isoleren en houten vloer isoleren. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-monster-2681

 • Een structureel lagere energierekening
 • Meer controle in de woning
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2681
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl check jij de meest populaire manieren om je woning in Monster te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Monster kan erg voordelig (vanaf zo’n € 740 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €185 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen fluctueren rond de €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €215 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, dekens, folie, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Monster kost doorgaans €5400. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1200. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €13000. Dit levert op plusminus €790, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we diverse vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Monster (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en natuurlijk een duurzame samenleving? Woning Monster isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2575 m3. De besparing komt neer op €1175 per jaar. Op deze pagina vind je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Monster. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4300)
€835
(€4800)
€1110
(€8700)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€205
(€2400)
€370
(€2750)
Spouwmuur€305
(€1000)
€630
(€2300)
€890
(€3200)
HR++ glas€235
(€2800)
€325
(€3200)
€370
(€4625)
isolatie monster 2681

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Monster?

Waarom mijn woning in Monster isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Engie en Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3425 en geeft een besparing van €265 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Zo zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige werkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hieronder komen we met een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Karwei, Gamma, Hornbach, Multimate. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Westland

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 20% van de onkosten kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Monster een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewestland.nl voor de status in juli 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westland
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Monster. Bekijk ook eens Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Monster wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verouderde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Monster voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Monster. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren in een comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen