Isolatie Poeldijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Poeldijk? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. enkele acties zoals isolatie van binnenmuren of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand lees je diverse informatie over isolatie Poeldijk. We zoomen in op topics als dakisolatie en verschillende materialen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-poeldijk-2685

 • Lagere energierekening
 • Minder tocht in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Je kunt klein beginnen
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2685
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop lees jij de interessantste onderdelen om je woning in Poeldijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Poeldijk is goedkoop (vanaf ongeveer € 710 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €255 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1625 en het bespaart circa €220 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, icynene, folie, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Poeldijk kost ongeveer €5100. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1080. De besparing loopt op tot €720 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Het rendement is zo’n €890 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we verschillende interessante werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Poeldijk (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiebewuste maatschappij? Woning Poeldijk isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 p/jaar. Hieronder kijken we naar de kosten (bij benadering) in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Poeldijk. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4350)
€865
(€6750)
€990
(€9900)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€250
(€1550)
€345
(€2850)
Spouwmuur€275
(€1000)
€530
(€2400)
€855
(€3500)
HR++ glas€250
(€2225)
€275
(€3975)
€410
(€4625)
isolatie poeldijk 2685

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Poeldijk?

Waarom mijn woning in Poeldijk isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Energiedirect of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3475 en dat bespaart tot €255 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar zie je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hierna vind je meer info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Multimate, Formido, Hubo, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westland

Door subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 25% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Poeldijk een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewestland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westland
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Poeldijk. Bekijk ook eens Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Poeldijk wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Poeldijk voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Poeldijk. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een aangename warme woning en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen