Isolatie Ter Heijde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ter Heijde? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je uiteenlopende informatie over isolatie Ter Heijde. We staan stil bij items als schuimstrips en verschillende materialen. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-ter-heijde-2684

 • Flinke besparing
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Snel te plaatsen
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2684
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna achterhaal je de populairste stappen om een woning in Ter Heijde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ter Heijde is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 760 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €185 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten bedragen zo’n €1850 en de winst ligt rond de €275 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Ter Heijde kost je zo’n €5500. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1230. De potentiële besparing ligt op €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Het rendement is om en nabij €970 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook bestaan er meerdere mogelijke vormen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Ter Heijde (juli 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Woning Ter Heijde isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina vind je de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Ter Heijde. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4200)
€755
(€5150)
€990
(€9600)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€260
(€1850)
€335
(€3550)
Spouwmuur€270
(€950)
€550
(€2175)
€800
(€3525)
HR++ glas€240
(€2200)
€295
(€3725)
€425
(€5050)
isolatie ter-heijde 2684

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Ter Heijde?

Waarom mijn woning in Ter Heijde isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Delta en Oxxio, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3750, waarbij u een besparing realiseert van €340, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige klussen als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hierna komen we met een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Multimate, Gamma, Karwei, Hubo, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Westland

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 25% van de kosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Ter Heijde een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewestland.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westland
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Ter Heijde. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Ter Heijde wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ter Heijde voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Ter Heijde. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een optimaal leefklimaat en je verbruikt minder energie. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen