Isolatie Den Dolder

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Den Dolder? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur of kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je belangrijke informatie over isolatie Den Dolder. We gaan aan de slag met onderwerpen als gevelisolatie en spuitisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-den-dolder-3734

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een optimaal wooncomfort
 • Draag bij aan een milieu
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3734
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website check jij de meest toegepaste acties om jouw woning in Den Dolder te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Den Dolder is voordeling (ongeveer € 770 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn gemiddeld €1700 en je bespaart al snel €205 p/jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, icynene, steenwol, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Den Dolder kost ongeveer €4650. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Het rendement is al snel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Het rendement is pakweg €960 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er nog een aantal interessante vormen. Hierna beschrijven we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Den Dolder (juli 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en uiteraard een bewuste gemeenschap? Woning Den Dolder isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website kijken we naar de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Den Dolder. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3650)
€655
(€5400)
€1250
(€8650)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€260
(€1850)
€350
(€3000)
Spouwmuur€225
(€1325)
€690
(€2500)
€805
(€3550)
HR++ glas€235
(€1850)
€285
(€3825)
€395
(€4775)
isolatie den-dolder 3734

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over de isolatiespecialist in Den Dolder?

Waarom mijn woning in Den Dolder isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Engie of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3450 en dat bespaart tot €295 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor zie je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke projecten zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hierna tref je meer info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Formido, Praxis, Multimate, Gamma, Karwei, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Zeist

Door de ondersteuning van een subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 25% van de tarieven krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Den Dolder een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zeist.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zeist
Het is evident: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Den Dolder. Andere opties zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Dankzij tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Den Dolder wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Den Dolder voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Den Dolder. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen