Isolatie Dalem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Dalem? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals de gevel isoleren en radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je handige informatie over isolatie Dalem. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de binnengevel en ventilatieroosters. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-dalem-4213

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Groene investering
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGorinchem
Postcode4213
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31100 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand tref jij de meest toegepaste werkzaamheden om je woning in Dalem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Dalem is goed te betalen (vanaf ongeveer € 930 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn ongeveer €1800 en je profiteert van een besparing tot wel €210 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Dalem kost plusminus €4750. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. Het rendement is al snel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. De winst is grofweg €770 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we meerdere mogelijke oplossingen. In het volgende overzicht behandelen we de interessantste oplossingen.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Dalem (juli 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Woning Dalem isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 (jaarlijks). Hieronder berekenen we de totale kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Dalem. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4000)
€685
(€4950)
€970
(€8450)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€175
(€2000)
€300
(€2900)
Spouwmuur€390
(€1600)
€450
(€2350)
€880
(€3150)
HR++ glas€250
(€1975)
€275
(€3025)
€365
(€4550)
isolatie dalem 4213

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Dalem?

Waarom mijn woning in Dalem isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf als Eneco of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3750 en dat bespaart tot €290 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke acties zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Onderstaand tref je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Karwei, Multimate, Formido, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Gorinchem

Met behulp van een subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 25% van de factuur mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Dalem een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gorinchem.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Gorinchem
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Dalem. Bekijk ook eens de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Dalem wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Dalem voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Dalem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een gezond klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen