Isolatie Bentveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Bentveld? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de gevel of naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Bentveld. Denk aan thema’s als isolatie van schuine dak en thermische bruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-bentveld-2116

 • De energienota gaat omlaag
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Stiller in de woning
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZandvoort
Postcode2116
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2820 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand tref je de interessantste methodes om jouw woning in Bentveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bentveld is financieel toegankelijk (plusminus € 910 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €290 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €1750 en de potentiële besparing ligt op €210 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Bentveld kost +/- €4550. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Het rendement is al snel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11600. Het rendement is grofweg €860 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we verschillende vaak toegepaste werkzaamheden. In de volgende paragraaf benoemen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Bentveld (juli 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en tegelijkertijd een groenere toekomst? Woning Bentveld isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Bentveld. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4350)
€645
(€5950)
€990
(€9350)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€250
(€1700)
€375
(€3200)
Spouwmuur€345
(€1350)
€540
(€2075)
€910
(€3500)
HR++ glas€220
(€2775)
€270
(€3550)
€420
(€4500)
isolatie bentveld 2116

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Vragen voor een isolatiespecialist in Bentveld?

Waarom mijn woning in Bentveld isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Delta en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500 en geeft een besparing van €330, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse activiteiten zoals isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Multimate, Praxis, Formido, Karwei. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zandvoort

Door subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 20 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Bentveld een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zandvoort.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Zandvoort
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Bentveld. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Dankzij het advies hieronder kom je met een isolatieplan Bentveld wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bentveld voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Bentveld. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een comfortabel leefklimaat en een veel lagere energierekening. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen