Isolatie Liempde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Liempde? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Met haalbare maatregelen als het dak isoleren of deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal vind je waardevolle informatie over isolatie Liempde. We staan stil bij onderwerpen als radiatorfolie plaatsen en de groene lening. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-liempde-5298

 • Forse besparing mogelijk
 • Een prettig klimaat in huis
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Voor iedere portemonnee
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxtel
Postcode5298
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina zie je de aantrekkelijkste acties om een woning in Liempde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Liempde kan erg voordelig (vanaf zo’n € 980 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €215 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn gemiddeld €1750 en je bespaart al snel €210 p/jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Liempde kost je zo’n €5600. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. De potentiële besparing ligt op €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. Hiermee bespaar je pakweg €990 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verscheidene interessante alternatieven. In de volgende paragraaf praten we over de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Liempde (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of een bewuste samenleving? Woning Liempde isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal kijken we naar de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Liempde. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4000)
€625
(€4550)
€1050
(€9500)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€225
(€2050)
€300
(€2750)
Spouwmuur€290
(€1400)
€480
(€2500)
€890
(€3450)
HR++ glas€210
(€1875)
€300
(€3525)
€450
(€4475)
isolatie liempde 5298

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Liempde?

Waarom mijn woning in Liempde isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Greenchoice en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3150, waarbij u een besparing realiseert van €270, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Daardoor analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide acties als isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze website ontdek je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Te koop bij erkende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Hornbach, Praxis, Formido, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Boxtel

Door te profiteren van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 15% van de kosten kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Liempde een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.boxtel.nl voor de status in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Boxtel
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Liempde. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Liempde wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Liempde voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Liempde. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen