Isolatie Linschoten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Linschoten? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Dankzij een isolatiemaatregel als bodemisolatie en isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal lees je diverse informatie over isolatie Linschoten. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als kieren dichten en ventilatie. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-linschoten-3461

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Duurzame investering
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieUtrecht
GemeenteMontfoort
Postcode3461
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand bekijk jij de interessantste werkzaamheden om je woning in Linschoten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Linschoten is goedkoop (vanaf ongeveer € 960 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De kosten bedragen zo’n €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €240 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, folie, glaswol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Linschoten kost je zo’n €5900. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Het voordeel is zo’n €980 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook onderscheiden we allerlei alternatieve vormen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Linschoten (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of bijdragen aan een energiebewuste samenleving? Woning Linschoten isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 per jaar. Hierna kijken we naar de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Linschoten. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3950)
€655
(€7000)
€1030
(€9150)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€235
(€2000)
€300
(€3250)
Spouwmuur€320
(€775)
€500
(€2350)
€865
(€3025)
HR++ glas€235
(€2225)
€340
(€4250)
€405
(€5325)
isolatie linschoten 3461

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Vragen voor een isolatiespecialist in Linschoten?

Waarom mijn woning in Linschoten isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier als Eneco of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3350 en dat bespaart tot €280 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op die manier komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. In de box hieronder komen we met een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Multimate, Karwei, Praxis, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Montfoort

Met behulp van subsidies worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n een kwart van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Linschoten een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.montfoort.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Montfoort
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Linschoten. Andere opties zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met onderstaande tips kom je met een isolatieplan Linschoten wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Linschoten voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Linschoten. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen