Isolatie De Heurne

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in De Heurne? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een aantal stappen zoals isolatie van buitenmuren en tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website tref je nuttige informatie over isolatie De Heurne. Bijvoorbeeld topics als isolatie buitenkant gevel en ventilatieroosters. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-de-heurne-7095

 • Significant lagere energiekosten
 • Minder last van trek en tocht
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder ongedierte
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7095
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website ontdek jij de meest interessante acties om jouw woning in De Heurne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in De Heurne is goedkoop (plusminus € 820 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €255 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 p/jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in De Heurne kost plusminus €5600. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11500. Je profiteert van om en nabij €800 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we nog meer alternatieve uitvoeringen. Hierna bespreken we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in De Heurne (april 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en een groenere gemeenschap? Woning De Heurne isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2725 m3. De besparing komt neer op €825 per jaar. Hierna check je de totale prijs in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in De Heurne. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4200)
€595
(€7000)
€960
(€9500)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€205
(€2300)
€330
(€2750)
Spouwmuur€400
(€1600)
€630
(€2275)
€840
(€3525)
HR++ glas€200
(€2475)
€290
(€3400)
€415
(€4925)
isolatie de-heurne 7095

Populaire Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Meer weten over de isolatiespecialist in De Heurne?

Waarom mijn woning in De Heurne isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Nuon, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3700 en geeft een besparing van €205 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hieronder lees je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Gamma, Praxis, Formido, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aalten

Met hulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in De Heurne een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aalten.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aalten
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in De Heurne. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan De Heurne wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in De Heurne voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in De Heurne. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen