Isolatie Dinxperlo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Dinxperlo? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van enkele acties als de kruipruimte isoleren of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hierna komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Dinxperlo. We gaan aan de slag met zaken als de zolder isoleren en condensvorming. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-dinxperlo-7091

 • Snelle terugverdientijd
 • Minder tocht in huis
 • Minder impact op het milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7091
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna achterhaal je de populairste toepassingen om je woning in Dinxperlo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Dinxperlo is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 930 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €210 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1950 en je bespaart al snel €190 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, dekens, steenwol, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Dinxperlo kost gemiddeld €4450. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. De potentiële besparing ligt op €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Daarmee bespaar je pakweg €890, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we diverse populaire uitvoeringen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Dinxperlo (april 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en een duurzame samenleving? Woning Dinxperlo isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2050 m3. Dat komt neer op €1400 per 12 maanden. Op deze pagina vind je de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Dinxperlo. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4300)
€805
(€5550)
€1150
(€8950)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€275
(€1600)
€345
(€3100)
Spouwmuur€305
(€1425)
€740
(€2550)
€825
(€3025)
HR++ glas€225
(€2000)
€315
(€3275)
€450
(€5250)
isolatie dinxperlo 7091

Bekende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Dinxperlo?

Waarom mijn woning in Dinxperlo isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieleverancier als Energiedirect en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3875 en dat levert gemiddeld op €230 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor zie je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse klussen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. In de box hieronder komen we met praktische info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Karwei, Formido, Hornbach, Hubo, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aalten

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 25% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Dinxperlo een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.aalten.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aalten
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Dinxperlo. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Dinxperlo wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Dinxperlo voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Dinxperlo. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en veel minder stookkosten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen