Isolatie Elst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Elst? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een prima rendement. Hieronder ontdek je nuttige informatie over isolatie Elst. Je kunt denken aan items als buitenmuren isoleren en ventilatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-elst-3922

 • Een fors lagere energierekening
 • Weinig last meer van vocht
 • Draag bij aan een milieu
 • Minder storende geluiden
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieUtrecht
GemeenteRhenen
Postcode3922
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Hierna vind je de interessantste stappen om je woning in Elst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Elst is goedkoop (gemiddeld zo’n € 940 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €200 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn gemiddeld €1700 en het bespaart circa €220 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Elst kost doorgaans €4900. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12800. Het voordeel is zo’n €820 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens kennen we nog enkele vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Elst (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en een bewuste wereld? Woning Elst isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2750 m3. Dat is dus al gauw €975 (jaarlijks). Op deze pagina check je de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Elst. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3700)
€665
(€5850)
€920
(€8000)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€180
(€1750)
€345
(€3550)
Spouwmuur€195
(€1125)
€470
(€2275)
€855
(€3675)
HR++ glas€250
(€2750)
€275
(€3775)
€410
(€5025)
isolatie elst 3922

Erkende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over de isolatiespecialist in Elst?

Waarom mijn woning in Elst isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3775, waarbij u een besparing realiseert van €245 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op basis daarvan zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hierna vind je nuttige informatie over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Multimate, Formido, Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Rhenen

Door te profiteren van subsidies wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20% van de kosten mag je terugvorderen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Elst een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.rhenen.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Rhenen
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Elst. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Elst wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Elst voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Elst. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een optimale leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen