Isolatie Stramproy

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Stramproy? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Onderstaand komen we met handige informatie over isolatie Stramproy. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals radiatorisolatie en koudeval. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-stramproy-6039

 • Lagere energierekening
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Minder storende geluiden
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLimburg
GemeenteWeert
Postcode6039
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje check jij de interessantste onderdelen om jullie woning in Stramproy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Stramproy is aantrekkelijk (rond de € 950 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De tarieven bedragen zo’n €1925 en het bespaart circa €190, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, icynene, glaswol, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Stramproy kost zo’n €5700. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €970. De besparing loopt op tot €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11500. Het rendement is circa €750 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zien we nog meer populaire alternatieven. In de volgende paragraaf vermelden we de meest populaire opties.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Stramproy (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en uiteraard een energiezuinige toekomst? Woning Stramproy isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. De besparing komt neer op €1225 per jaar. Onderstaand komen we met de gemiddelde kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Stramproy. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3050)
€785
(€7250)
€1120
(€8200)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€235
(€1600)
€330
(€3400)
Spouwmuur€315
(€1750)
€420
(€2625)
€940
(€3375)
HR++ glas€200
(€2075)
€265
(€3150)
€385
(€5325)
isolatie stramproy 6039

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Stramproy?

Waarom mijn woning in Stramproy isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3300, waarbij u een besparing realiseert van €225 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse acties als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Hieronder ontdek je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Hornbach, Praxis, Karwei, Formido. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Weert

Met hulp van subsidies wordt een huis isoleren leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 15% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Stramproy een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.weert.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Weert
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Stramproy. Bekijk ook eens Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Door tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Stramproy wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Stramproy voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Stramproy. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een lekker warm huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen