Isolatie Riel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Riel? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van enkele acties als bijv. isolatie van de schuur of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina check je uiteenlopende informatie over isolatie Riel. Bijvoorbeeld zaken als HR++ glas en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-riel-5133

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Erkende uitvoerders

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGoirle
Postcode5133
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website ontdek jij de meest populaire acties om jouw woning in Riel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Riel kan erg voordelig (ongeveer € 930 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €225 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn gemiddeld €1775 en het rendement ligt op zo’n €245 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Riel kost om en nabij de €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1180. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. Je profiteert van ongeveer €840 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zijn er verschillende alternatieve mogelijkheden. In de volgende paragraaf behandelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Riel (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of een duurzame gemeenschap? Woning Riel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 op jaarbasis. Op deze pagina tref je de hoogte van de investering in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Riel. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3100)
€695
(€6950)
€1200
(€9000)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€265
(€1650)
€375
(€2850)
Spouwmuur€320
(€725)
€670
(€2350)
€835
(€3500)
HR++ glas€225
(€2575)
€335
(€3225)
€420
(€5050)
isolatie riel 5133

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Riel?

Waarom mijn woning in Riel isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Eneco en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3275, dat betekent een winst van 350, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke klussen als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hieronder tref je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Karwei, Hubo, Gamma, Praxis, Formido. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Goirle

Door gebruik te maken van subsidies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 25% van de factuur kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Riel een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.goirle.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Goirle
Het is evident: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Riel. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Riel wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Riel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Riel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen