Isolatie Cromvoirt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Cromvoirt? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals isolatie van muren of naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal check je uiteenlopende informatie over isolatie Cromvoirt. We bespreken vraagstukken over isolatie van de binnengevel en condensvorming. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-cromvoirt-5266

 • Uitstekend rendement
 • Een gezond wooncomfort
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Beschermt ook tegen brand
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVught
Postcode5266
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand achterhaal jij de meest rendabele acties om je woning in Cromvoirt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Cromvoirt is goed te betalen (al vanaf € 950 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €195 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De prijzen fluctueren rond de €1600 en de besparing loopt op tot €225 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Cromvoirt kost +/- €4700. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12600. Hiermee bespaar je zo’n €930 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we allerlei mogelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht vermelden we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Cromvoirt (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiebewuste toekomst? Woning Cromvoirt isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de totale prijs als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Cromvoirt. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3400)
€815
(€7500)
€980
(€9850)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€195
(€1850)
€320
(€3500)
Spouwmuur€220
(€875)
€450
(€2375)
€940
(€3400)
HR++ glas€230
(€2375)
€290
(€3725)
€400
(€5200)
isolatie cromvoirt 5266

Gangbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Vragen voor een isolatiespecialist in Cromvoirt?

Waarom mijn woning in Cromvoirt isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3725, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €345 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Onderstaand lees je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Karwei, Hubo, Multimate, Praxis. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Vught

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 20% van de factuur mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Cromvoirt een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.vught.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Vught
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Cromvoirt. Andere opties zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Cromvoirt wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Cromvoirt voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Cromvoirt. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een optimaal wooncomfort en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen