Isolatie Ransdaal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ransdaal? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel en deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Ransdaal. Dit kan gaan om items als dakisolatie en spuitisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-ransdaal-6312

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Milieubewuste keuze
 • Ook geluidswerend
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcode6312
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de meest toegepaste acties om jullie woning in Ransdaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ransdaal kan zeer goedkoop (vanaf € 950 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten liggen rond €1775 en de besparing loopt op tot €210 p/jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, folie, glaswol, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ransdaal kost je zo’n €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. De besparing loopt op tot €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Hiermee bespaar je pakweg €990 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we allerlei interessante werkzaamheden. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Ransdaal (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiebewuste maatschappij? Woning Ransdaal isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2425 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 per 12 maanden. Op deze pagina bekijk je de kosten (bij benadering) in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Ransdaal. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3950)
€745
(€5600)
€950
(€8200)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€295
(€2400)
€370
(€3250)
Spouwmuur€325
(€1425)
€690
(€2775)
€850
(€3625)
HR++ glas€210
(€2475)
€330
(€3450)
€380
(€5350)
isolatie ransdaal 6312

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Ransdaal?

Waarom mijn woning in Ransdaal isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij als Delta of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975 en geeft een besparing van €220, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze website vind je praktische info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Karwei, Hubo, Gamma, Praxis, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Voerendaal

Door gebruik te maken van subsidies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 20% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Ransdaal een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.voerendaal.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Voerendaal
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Ransdaal. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Via onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Ransdaal wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Ransdaal voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Ransdaal. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een prettige leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen