Isolatie Klimmen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Klimmen? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van haalbare maatregelen zoals je spouwmuur isoleren en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl bekijk je nuttige informatie over isolatie Klimmen. Dit kan gaan om vraagstukken over de spouwmuur isoleren en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-klimmen-6343

 • Lagere energierekening
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Minder geluidsoverlast
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcode6343
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn standaard correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina vind jij de meest rendabele toepassingen om een woning in Klimmen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Klimmen is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 820 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn zo’n €1825 en de winst ligt rond de €275 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, folie, dekens, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Klimmen kost ongeveer €5500. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. De potentiële besparing ligt op €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12500. Het voordeel is zo’n €850 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zien we nog meer interessante vormen. Hierna bespreken we de meest populaire vormen.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Klimmen (maart 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en een bewuste toekomst? Woning Klimmen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina komen we met de gemiddelde kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Klimmen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3400)
€775
(€7500)
€1250
(€9900)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€225
(€2000)
€380
(€3050)
Spouwmuur€370
(€1600)
€750
(€2750)
€810
(€3150)
HR++ glas€210
(€2650)
€265
(€4225)
€420
(€5300)
isolatie klimmen 6343

Bekende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Klimmen?

Waarom mijn woning in Klimmen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier als Delta en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3450 en geeft een besparing van €245, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze pagina vind je meer info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Praxis, Formido, Gamma, Multimate, Karwei, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Voerendaal

Door gebruik te maken van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 15% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Klimmen een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.voerendaal.nl voor de status in maart 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Voerendaal
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Klimmen. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Klimmen wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Klimmen voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Klimmen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangename warme woning en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen